Digital PR

Digital PR is een van de belangrijkste SEO-technieken om merken online zichtbaar te maken. Seeders heeft een eigen PR-strategie ontwikkeld om persberichten met nieuwswaarde te creëren waarvan de resultaten meetbaar zijn. Digital PR is dé manier om jezelf te positioneren als autoriteit. Met data als ons goud creëren wij content met een rake invalshoek waar de media niet omheen kan. Dit resulteert in extra exposure, sterke branded backlinks en het verbeteren van de trust flow.

Ik wil digitaal groeien!

  Scoren met Digital PR

  Benieuwd naar hoe we jouw online zichtbaarheid vergroten? Ontdek het tijdens een gratis brainstormsessie!

  Iedereen kan iets interessants vertellen

  Journalisten worden dagelijks overspoelt met persberichten en nieuws. Digital PR is een tactiek om voorop te lopen en op te vallen.  Seeders weet hoe je de aandacht trekt in het medialandschap en misschien nog wel belangrijker: hoe het bericht coverage krijgt. We hebben ervaring met het opzetten van succesvolle (online) PR-strategieën voor een groot aantal klanten. Wij geloven dat elk bedrijf iets interessants te vertellen heeft. Hoe? Door gebruik te maken van data. Dit vormt de basis van een goed persbericht. Vervolgens is het een kwestie van een treffende invalshoek, een goed verhaal en de juiste medialijst. Met onze creativiteit en jouw merk bereiken we de juiste media.

  Featured in

  Wat we voor anderen gerealiseerd hebben

  Hoe we met Digital PR een mediawaarde van € 170.000 hebben gerealiseerd

  Ongedierte bestrijden. Dat is wat ze doen en waar ze goed in zijn bij Beestjes Kwijt. Via Beestjes Kwijt wordt elk ongedierteprobleem opgelost door een lokale ongediertebestrijder. Begin 2021 kwam Beestjes Kwijt met een duidelijke businesscase bij Seeders, namelijk: hoe kunnen we op een efficiënte wijze een duurzame langetermijngroei realiseren? Dit was het begin van een  succesvolle samenwerking. Met als tipje [...]

  Winnen in de autoverzekeringsmarkt met Digital PR als Authority Strategy

  Al sinds 1794 zorgt Univé als coöperatie voor zekerheid, door samen risico’s te voorkomen, de gevolgen van mogelijke schade te beperken en gewoon goed te verzekeren. Zonder winstoogmerk, mét oog voor elkaar. Vergeleken met andere grote verzekeraars vervult Univé hiermee een unieke positie in de markt. De concurrentie op het SEO domein is zeer hoog. Door het grote aantal aanbieders [...]

  Gratis digital pr masterclass

  Masterclass downloaden

  pr-experts

  De vijf stappen van een goede PR strategie

  icon-nieuwswaarde-creeeren

  Nieuwswaarde creëren

  Het meest essentiële onderdeel van een online PR-strategie is de nieuwswaarde. Zoals eerder besproken krijgt een journalist honderden e-mails per dag. Opvallen is daarom belangrijk. Wat zorgt ervoor dat een journalist het persbericht gaat lezen, geïnteresseerd is en het wil publiceren? Elk bedrijf heeft de mogelijkheid om nieuwswaarde te creëren. Je moet alleen weten waar je moet kijken. Een nieuw product is op zichzelf niet altijd interessant. De oplossingen die het biedt zijn dat wél. Als outsiders van jouw business hebben we een open blik naar jouw bedrijf. Hierdoor bedenken we scherpe invalshoeken waar de media niet omheen kan.

  icon-data-verzamelen

  Data verzamelen

  Het onderwerp is bepaald en het haakje is gevonden. Dan is de volgende stap om er een inhoudelijk verhaal van te maken. Het onderhouden van publieke relaties is heel belangrijk. Daarom staan we achter het verzamelen van waarheidsgetrouwe data. Dit kan op allerlei manieren en heeft alles te maken met de invalshoek. Interne data buigen we om tot een interessant nieuwsfeit of we gebruiken externe databases of data van instanties om buzz te genereren. Is er geen data voorhanden? Dan creëren wij dat, bijvoorbeeld door middel van een survey. Op die manier hebben we een interessant persbericht én weet jij nog meer over je doelgroep. Win-win!

  icon-schrijven-van-het-persbericht

  Schrijven van het persbericht

  Het doel van een persbericht is om lezers te informeren, niet om reclame te maken. Dit is iets waar al gauw de fout wordt gemaakt. Insiders schrijven het bericht vanuit hun eigen visie en ervaring. Maar in de ogen van de journalist is dit vaak een commercieel verhaal. Opvallen met objectieve informatie is onze specialiteit. Onze tekstschrijvers schrijven een pakkende titel, zetten het belangrijkste bovenaan en maken het geheel lekker oprolbaar. Ze kruipen in de huid van de journalist om een nieuwswaardig persbericht te schrijven waar niet omheen te draaien valt. Zo zet jij je neer als autoriteit in jouw vakgebied.

  icon-versturen-juiste-media

  Versturen naar de juiste media

  Met één druk op de knop wordt het persbericht verstuurd. Maar daar gaat heel wat aan vooraf. Hoe sterk een persbericht ook is, het is niet voor elk medium interessant. En dat hoeft ook niet, want je wil alleen verschijnen op platformen die een match hebben met jouw boodschap. Onze database bestaat uit ruim 10.000 relevante journalisten, zodat jouw bericht terecht komt bij de juiste personen. Daarnaast hebben we kennis over de werkwijze van journalisten. Hoe ontvangen zij het liefst hun nieuws? Wat is de deadline? Op die manier koppelen we het juiste tijdstip aan de juiste journalist voor een maximaal resultaat.

  icon-open-communication-channels

  Rapporteren en evalueren

  De resultaten van een PR-strategie zijn onvoorspelbaar. Bij linkbuilding geldt what you see is what you get. Autoriteit, naamsbekendheid en coverage zijn helaas lastiger te meten. Toch is het zeker niet onmogelijk. De meest gangbare manier om PR te meten is het bijhouden van het aantal online publicaties. Dit kan uiteenlopen van een share op social media, een mention op de radio of een regelrechte publicatie inclusief link. We houden nauwlettend de plaatsingen in de gaten en rapporteren deze na afloop. Vervolgens evalueren we de stand van zaken. Wat ging er goed en wat kan er beter? En heb je misschien nog een relevant nieuwtje? Zo ja, dan gaan we om tafel zitten om jouw online PR-strategie uit te denken!

  Persberichten en interessante blogs

  Aan de slag met digital PR of gebruik maken van ons netwerk? Neem contact op!

  PR strategie gesprek aanvragen

  pr-experts

  Hoe gaan wij te werk

  brainstormsessie

  Brainstormsessie

  definitieve-koppen-selecteren

  Definitieve koppen selecteren

  Databronnen bepalen

  data-verzamelen

  Data verzamelen

  plaatsingen

  Persberichten schrijven

  Persberichten laten keuren door de klant

  outreach

  Outreach

  plaatsingen-zonder-link-namailen

  Plaatsingen zonder link na-mailen

  Rapportage

  evaluatie

  Evaluatie